Care este singura ţară de care se teme Stat Islamic

Postat la 19 iunie 2017 761 afişări

Moshe Ya'alon, fost ministru al Apărării israelian, a afirmat că luptătorii Stat Islamic ”şi-au cerut scuze” după ce au lansat un atac asupra soldaţilor israelieni, scrie Independent.

Care este singura ţară de care se teme Stat Islamic

Moshe Ya'alon s-a referit la un incident în care un grup afiliat Stat Islamic de lângă Înălţimile Golan a avut un schimb de focuri cu forţele israeliene, în noiembrie, anul trecut.

Zona este un platou stancos în sud-vestul Siriei, care a fost parţial confiscată de Israel în timpul Războiului de şase zile din 1967 şi ulterior anexată.

"A existat un caz în care Daesh a deschis focul şi apoi şi-a cerut scuze", a declarat Ya'alon în cadrul unui eveniment, în timpul căruia a fost  întrebat despre politica Israelului asupra Siriei.

Militarii israelieni au atacat grupul jihadist Khalid ibn al-Walid cu bombardamente şi foc de rezervă, ucigând patru dintre ei, transmite The Times of Israel.

Aceasta a fost prima ciocnire directă dintre forţele israeliene şi militanţii Stat Islamic, după ce grupul terorist a deschis focul asupra unei patrule militare din partea israeliană, a spus un purtător de cuvânt militar.

Khalid ibn al-Walid, care s-a afiliat cu ISIS în mai 2016, a confiscat teritoriul, inclusiv un oraş şi mai multe sate de la graniţa cu Siria, într-un atac surprinzător în luna februarie a acestui an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.