Care este noua capitală a tineretului din România

Autor: Ioana Matei Postat la 02 mai 2017 541 afişări

Timişoara, primul oraş de la noi din ţară care a purtat titlul Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2016-1 mai 2017, a predat ştafeta către Bacău, care a preluat oficial titlul începând cu 2 mai 2017, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii programului naţional Capitala Tineretului în România. Bacău este al doilea oraş din România care poartă titlul Capitala Tineretului din România, după Timişoara. Programul naţional funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului, titlu purtat de Cluj-Napoca în anul 2015.

Care este noua capitală a tineretului din România

Obiectivul programului este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri şi să-i implice activ în procesele decizionale din oraşele lor pe teme ce ţin de educaţie, cultură, politică demografică şi alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, îşi propune să stimuleze autorităţile publice locale şi companiile private să susţină şi să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

Cu această ocazie, s-a lansat şi competiţia din acest an pentru desemnarea  următoarei Capitale a Tineretului din România, în perioada 2 mai 2018-1 mai 2019. Competiţia pentru titlul Capitala Tineretului din România se va desfăşura în două runde. Data limită până la care pot fi depuse candidaturile pentru runda întâi este 16 iulie, ora 23:59, la adresa de mail haisavorbim@capitalatineretului.ro, potrivit regulamentului de înscriere în competiţie - www.capitalatineretului.ro/apel -, publicat marţi, 2 mai. Până pe 15 iunie va fi anunţată şi valoarea premiului pe care Guvernanţa programului îl va acorda oraşului câştigător

Toate oraşele înscrise vor fi înştiinţate despre primirea şi eligibilitatea candidaturilor, iar finalistele vor fi anunţate pe 15 august. Pentru runda a doua, oraşele care vor rămâne în competiţie vor trebui să depună dosarele de candidatură complete până pe 15 octombrie, ora 23:59. Oraşul câştigător va fi anunţat în data de 12 noiembrie, în cadrul unui eveniment festiv ce va avea loc la Bacău.

Mai multe informaţii despre documentele necesare înscrierii în competiţie, despre criteriile ce trebuie îndeplinite pentru depunerea candidaturii, despre competiţie şi despre program sunt disponibile pe site-ul www.capitalatineretului.ro.

Capitala Tineretului din România este un program naţional destinat tinerilor, iar partenerii implicaţi în guvernanţa acestuia sunt Consiliul Tineretului din România (CTR) - entitate reprezentativă a tineretului din România; Federaţia SHARE Cluj-Napoca - comanagerul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului;

Grupul PONT - grup de experţi de tineret, iniţiatorul măsurilor de pregătire a Capitalei Tineretului din România pe baza experienţei candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru Capitala Europeană a Tineretului 2015; Banca Comercială Română (BCR).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.