Care este motivul pentru care oraşele cu cei mai mulţi vaccinaţi au şi cele mai mari rate de infectare. Explicaţiile specialiştilor

Postat la 31 octombrie 2021 550 afişări

Care este motivul pentru care oraşele cu cei mai mulţi vaccinaţi au şi cele mai mari rate de infectare. Explicaţiile specialiştilor

Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt oraşele din România cu cele mai multe persoane vaccinate împotriva COVID, dar, în ciuda acestui fapt, continuă să aibă o rată ridicată a infectărilor în comparaţie cu oraşele cu mai puţine persoane vaccinate.

Însă acest lucru poate fi explicat destul de simplu, informează Adevărul.

Imunologul Ştefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford, dar şi expertul în politici de sănătate publică Răzvan Cherecheş au explicat cum de oraşele cu cea mai mare rată de vaccinare, Bucureşti (59%) şi Cluj-Napoca (56%) se află printre oraşele cu cea mai ridicată rată de infectare.

„Aici intervine problema aglomerarilor urbane. Densitatea mare a populaţiei contribuie în mod direct la creşterea transmisiei virale. Aşadar chiar în pofida unei rate de vaccinare mai mari, şansele ca virusul să infecteze oameni sunt mult mai mari în aceste contexte. Totuşi, dacă persoanele sunt vaccinate, nu numai că şansele de a face forme severe sunt extrem de mici, ci şi posibilităţile de a fi infectat şi de a transmite infecţia mai departe vor fi cu mult reduse”, explică Ştefan Dascălu.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
explicatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.