Cardul de sănătate îşi croieşte drum spre asiguraţii români după trei ani de discuţii şi tatonări

Postat la 20 decembrie 2012 11 afişări

Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS) va fi obligatoriu din ianuarie şi va reprezenta documentul de identificare al fiecărui pacient în sistemul de sănătate.

Fiecare persoană de peste 18 ani va primi acest card ce va fi distribuit în prima parte a anului viitor de către medicii de familie. Documentele vor fi trimise la medici de către Casa de Asigurări de Sănătate, iar costurile sunt suportate de Ministerul Sănătăţii. Proiectul cardului de sănătate a fost gestionat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), la trei ani de la primele discuţii şi după ce proiectul a ajuns la această instituţie de la Ministerul Sănătăţii. "Sistemul este construit pe platforma Sistemului Informatic Unic Integrat (platforma care cuprinde baza de date cu toate raportările în sistemul de sănătate - n.red.) şi completează Reţeta Electronică, sistem deja utilizat şi care va deveni obligatoriu de asemenea tot de la 1 ianuarie 2013", a spus Doru Bădescu, preşedintele CNAS.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cardul-de-sanatate-isi-croieste-drum-spre-asiguratii-romani-dupa-trei-ani-de-discutii-si-tatonari-10404072
10404072
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.