Capcană în portbagaj: detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă de 300 de lei

Postat la 20 octombrie 2018 3831 afişări

Poliţiştii rutieri verifică conducătorii auto...

Capcană în portbagaj: detaliul pe care îl ignori zilnic şi te costă o amendă de 300 de lei

Din când în când, cei de la Poliţia Rutieră au obiceiul să verifice conducătorii auto dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante. Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un moment dat, deoarece mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi trusa medicală au termene de valabilitate.

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat pentru Glsa.ro, un şofer amator de 54 de ani din Arad. 

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.