Cannes 2015: Câinele din filmul portughez "Arabian Nights" a câştigat premiul Palm Dog - VIDEO

Autor: Departamentul Life Postat la 23 mai 2015 159 afişări

Lucky, un câine din rasa Maltipoo care joacă în pelicula portugheză "Arabian Nights", de Miguel Gomes, a câştigat, vineri, premiul Palm Dog pentru cea mai bună interpretare canină într-un film, acordat în cadrul celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de la Cannes, potrivit variety.com.

Lucky, un câine din rasa Maltipoo, o combinaţie între un bichon maltez şi un pudel, a "pregătit" chiar şi un discurs de acceptare a distincţiei, un lătrat înregistrat.

Filmul "Arabian Nights", o peliculă ambiţioasă, în trei părţi, cu numeroase fire narative şi cu o durată totală de peste şase ore, a avut premiera în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs de la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes.

Trofeul Palm Dog, un os din material textil umplut, este echivalentul dedicat câinilor al premiului Palme d'Or, distincţia supremă a Festivalului de la Cannes.

Trofeul Palm Dog a fost acordat la pavilionul U.K. Film Centre din cadrul festivalului.

În acest an, juriul Palm Dog a acordat şi un al doilea premiu. Această distincţie a fost câştigată de doi câini din rasa Border Collie (tată şi fiu), care apar în filmul "The Lobster", alături de actorii Colin Farrell şi Rachel Weisz.

O distincţie acordată pentru a 15-a oară la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, Palm Dog a stârnit critici în presa franceză, care consideră acest trofeu ca fiind unul frivol comparativ cu peliculele de înaltă ţinută prezentate la acest eveniment cinematografic.

"Din fericire, îmi plac câinii", a declarat un reporter francez pentru Yahoo News. "Dar din perspectiva francezilor, acest trofeu este puţin bizar. Britanicii sunt ciudaţi", a adăugat acesta.

Însă Peter Bradshaw, un cunoscut critic de film al publicaţiei britanice The Guardian şi membru al juriului care a acordat trofeul Palm Dog în acest an, a respins criticile aduse acestui premiu, precizând că este "nevoie de o doză mare de bun-simţ anglo-saxon" pentru a tolera o astfel de distincţie.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a început pe 13 mai şi se încheie duminică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PALM DOG,
ARABIAN NIGHTS,
/actualitate/cannes-2015-cainele-din-filmul-portughez-arabian-nights-a-castigat-premiul-palm-dog-video-14320774
14320774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.