Caniculă în România. Cod portocaliu în 9 judeţe, Cod galben în restul ţării

Autor: Cosmin Pirv Postat la 28 iunie 2022 67 afişări

Meteorologii au emis marţi o avertizare Cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic pentru 9 judeţe din vest, în timp ce restul ţării va fi sub avertizare Cod galben.

Caniculă în România. Cod portocaliu în 9 judeţe, Cod galben în restul ţării

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

În aceste zone, valul de căldură va fi persistent, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37-38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Avertizarea este valabilă miercuri, joi şi vineri. În acest interval, restul ţării este sub avertizare Cod galben de caniculă.

În restul ţării, maximele vor ajunge 33-37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Pentru marţi, meteorologii au emis o avertizare Cod galben, valabilă în judeţele Satu Mare, Bihur, Arad şi Timiş. Temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod galben,
caniculă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.