Când va intra în vigoare noua taxă de poluare? Peste 2,5 milioane de maşini vor fi afectate de noua taxă

Postat la 04 ianuarie 2012 26 afişări

Votată de Parlament pe 15 decembrie, noua taxă de poluare pentru evitarea căreia românii s-au călcat în picioare luna trecută la înmatriculări auto nu a intrat încă în vigoare, potrivit autorităţilor, aceasta urmând să fie publicată în Monitorul Oficial "în perioada următoare".

La mai bine de şase luni de când s-a anunţat o nouă modificare a taxei de poluare şi la aproape trei săptămâni de când legea a fost votată în Parlament de Camera Deputaţilor (forul decizional), nimeni nu poate spune încă exact când va intra aceasta efectiv în vigoare. Mai mult, la finele lunii decembrie, mii de români care au cumpărat un autoturism înmatriculat în România înainte de 1 ianuarie 2007 s-au înghesuit în unităţile Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) la nivel naţional pentru a-şi înscrie automobilul şi a evita, practic, noua taxă despre care toată lumea credea că va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2012.

Cei care doresc să achiziţioneze un automobil la mâna a doua înmatriculat în România înainte de 1 ianuarie 2007 mai au încă cel puţin 20 de zile până când noua taxă de poluare va intra în vigoare şi implicit până când nu vor fi obligaţi să o achite la reînmatricularea maşinii pe numele lor. Pentru ca legea să intre în vigoare, aceasta trebuie să fie publicată în Monitorul Oficial.

Citeşte mai multe desprenoua taxă de poluare pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxă,
poluare,
auto
/actualitate/cand-va-intra-in-vigoare-noua-taxa-de-poluare-peste-2-5-milioane-de-masini-vor-fi-afectate-de-noua-taxa-9124769
9124769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.