Când va fi dată în funcţiune linia de metrou Valea Ialomiţei

Postat la 27 iulie 2017 359 afişări

Pe Magistrala 5 de metrou vor circula trenuri din flota existentă, dar compania intenţionează să achiziţioneze 13 trenuri noi.

Când va fi dată în funcţiune linia de metrou Valea Ialomiţei

Călătorii vor putea circula pe secţiunea de metrou Valea Ialomiţei - Eroilor începând cu semestrul al doilea al anului 2018, a declarat, joi, directorul Metrorex, Marin Aldea, cu ocazia finalizării săpăturilor tunelului la prima parte din Magistrala 5 de metrou.

„Ne-am propus ca acest proiect să fie finalizat la finalul semestrului unu, începutul semestrului doi al anului viitor. Probabil că în partea a doua din semestrul doi vom circula pe această magistrală”, a spus Marin Aldea.

Pe Magistrala 5 de metrou vor circula trenuri din flota existentă, dar compania intenţionează să achiziţioneze 13 trenuri noi. „Noi lucrăm acum la un caiet de sarcini pentru achiziţia unui nou pachet de trenuri. E vorba de 13 trenuri noi de metrou. Probabil că această achiziţie o să dureze în jur de un an şi jumătate – doi”, a precizat directorul Metrorex.

Stadiul de realizare al lucrărilor pe Magistrala 5 este de aproape 90% în ceea ce priveşte lucrările de structură şi de aproape 45-46% cele de finisaje. „Până la finele anului ne-am propus să finalizăm lucrările de structură, iar finisajele în primul semestru al anului următor”, a zis Aldea.

Procedurile pentru începerea lucrărilor pentru secţiunile Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon vor demara până la finalul anului 2017, a anunţat secretarul de stat din cadrul Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea. „Magistrala 5 de metrou făcea legătură, iniţial, între Valea Ialomiţei şi Pantelimon. De-a lungul timpului au fost nenumărate probleme şi proiectul a fost împărţit în trei. Primul este Valea Ialomiţei- Eroilor, urmând ca în cea mai scurtă perioadă, până la sfârşitul anului, să dăm drumul şi la procedurile pentru celelalte bucăţi: Eroilor - Iancului şi Iancului – Pantelimon”, a spus Titea.

Joi, echipamentul de săpat tuneluri (tunneling boring machine - TMB), botezat Sfânta Filoftea, a ieşit la suprafaţă, eveniment ce a marcat finalizarea lucrărilor de excavaţie pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor. Pe firul 2, TMB-ul Sfânta Filofteia a excavat aproape 4,4 kilometri de tunel şi galeria de legătură dintre Magistrala 1 – 3 şi Magistrala 5.

Pe 24 iunie, TMB-ul Sfânta Varvara a încheiat săpăturile la tunelul de pe firul 1 al Magistralei 5, după ce a realizat aproape 4 kilometri de tunel.

Ambele utilaje au fost extrase la suprafaţă prin puţul de la Punctul de Scoatere Scut din zona Operei Române.

În medie, utilajele au înaintat cu 20 de metri pe zi, dar între staţia Orizont şi Favorit s-au realizat 45 de metri în 24 de ore, recordul european făcut de firma Astaldi, a anunţat Aldea.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.