Cameron va bloca modificarea tratatului UE dacă Marea Britanie nu va obţine concesii

Postat la 07 ianuarie 2013 20 afişări

Premierul britanic David Cameron avertizează că va bloca modificarea tratatului UE pentru crearea unei uniuni monetare mai eficiente, dacă partenerii din UE nu vor accepta şi schimbările cerute de Marea Britanie pentru un parteneriat mai lejer al ţării cu UE.

Cameron a lansat avertismentul într-un interviu la BBC, pe fondul speculaţiilor referitoare la conţinutul unui discurs pe care îl va susţine în această lună, pe tema solicitărilor sale pentru o relaţie mai puţin strictă cu Uniunea Europeană, potrivit The Guardian.

El a reiterat pe de altă parte că nu vrea ieşirea Marii Britanii din UE, el argumentând că ţări din afara Uniunii precum Norvegia sunt supuse regulilor comunitare fără să aibă vreo influenţă asupra politicilor acesteia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cameron,
UE,
Marea Britanie,
concesii
/actualitate/cameron-va-bloca-modificarea-tratatului-ue-daca-marea-britanie-nu-va-obtine-concesii-10434006
10434006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.