Cameron: Londra va prezenta un proiect de rezoluţie ONU pentru protejarea civililor

Postat la 28 august 2013 50 afişări

Marea Britanie va prezenta miercuri o rezoluţie Consiliului de Securitate al ONU de "condamnare a atacului chimic" de la 21 august în Siria şi de "autorizare a măsurilor necesare pentru protejarea civililor", a anunţat premierul britanic David Cameron.

Cameron: Londra va prezenta un proiect de rezoluţie ONU pentru protejarea civililor

 "Am spus întotdeauna că vrem ca Consiliul de Securitate al ONU să fie la înălţimea responsabilităţilor sale. Astăzi (miercuri), avem ocazia să facem acest lucru. Marea Britanie a redactat o rezoluţie condamnând atacul cu arma chimică (comis) de către (preşedintele sirian Bashar) al-Assad şi autorizând măsuri necesare pentru protejarea civilor", a anunţat Cameron într-un mesaj postat pe Twitter.

"Rezoluţia va fi prezentată într-o reuniune a celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate prevăzută mai târziu astăzi (miercuri)" la New York, a adăugat el.

Această rezoluţie "va autoriza toate măsurile necesare în virtutea capitolului VII al Cartei ONU pentru protejarea civililor împotriva armelor chimice" în Siria, a precizat Cabinetul lui Cameron. Capitolul VII este consacrat oricărei "acţiuni în cazul ameninţării păcii, ruperii păcii şi actelor de agresiune".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cameron-londra-va-prezenta-un-proiect-de-rezolutie-onu-pentru-protejarea-civililor-11277745
11277745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.