Camerele de camin au devenit o afacere profitabilă pentru studenţi. Sute de euro daţi pentru un singur loc

Postat la 30 septembrie 2017 271 afişări

Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an universitar, site-urile de anunţuri şi grupurile de pe reţelele de socializare s-au umplut de mesaje prin care studenţii îşi vând camerele de cămin, preţurile ajungând chiar şi la 800 de euro.

Camerele de camin au devenit o afacere profitabilă pentru studenţi. Sute de euro daţi pentru un singur loc

Pe reţelele de socializare, au apărut zeci de anunţuri publicate de stundeţi, care sunt dispuşi să îşi vândă locurile în cămine pentru sute de euro. În Bucureşti, cele mai căutate cămine sunt cele din Regie, care aparţin Universităţii Politehnica, cele din Agronomie, care fac parte din campusul Univesităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, dar şi cele ale Universităţii Bucureşti, din Grozăveşti.

Potrivit site-urile de anunţuri şi grupurilor studenţeşti, un loc într-o cameră de cămin ajunge să coste 200 şi 300 de euro, preţurile ridicate fiind date tocmai de cererea mare, deoarece sunt mulţi studenţi care caută să cumpere un astfel de loc.

„Am stat doi ani într-un camin din Regie, dar anul acesta nu am mai prins loc, nu ştiu exact de ce, iar din acest motiv, ştiind din anii trecuţi că se vând locurile în cămin, am zis să îmi încerc şi eu norocul. Am luat legătura cu un coleg mai mare, care e un fel de "săgeată", mi-a găsit loc, dar mi-a cerut 200 de euro, bani, care nu ştiu exact dacă ramân la el sau ajung mai sus. Mi s-a părut foarte mult ţinând cont de condiţiile care sunt în camin şi am încercat să negociez, dar tipul respectiv mi-a spus că sunt forte mulţi studenţi în situaţia mea şi că alţii sunt dispuşi să ofere chiar mai mult. M-am resemnat şi am avut noroc cu nişte prieteni din oraşul meu natal că m-au luat într-un apartament închiriat”, a povestit, pentru MEDIAFAX, Ionuţ, student în anul III la Universitatea Politehnică.

Cititi mai multe pe wwww.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.