Camera Deputaţilor a respins, decizional, proiectul de lege privind amnistia şi graţierea

Postat la 28 august 2019 35 afişări

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistie şi graţiere.

Camera Deputaţilor a respins, decizional, proiectul de lege privind amnistia şi graţierea

Deputaţii au respins iniţiativa cu 177 „pentru” respingere, un vot împotrivă şi două abţineri.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, un raport de respingere proiectului legislativ privind amnistie şi graţiere.

PSD şi ALDE au stabilit, într-o şedinţă de coaliţie avută săptămâna trecută, respingerea proiectului de lege privind amnistia şi graţierea în Parlament

Pe 29 mai 2018 , iniţiativa a fost adoptată tacit în Senat.

Proiectul de lege pentru abrogarea amnistiei şi graţierii prevede că „nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice centrale şi locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României, cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”, în completarea adusă articolului 37 din Constituţie cu un nou alineat 2¹.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
respingere,
deputati,
amnistie,
gratiere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.