Camera Deputaţilor a aprobat acordarea unui ajutor de stat pentru Compania Naţională a Uraniului

Postat la 14 martie 2017 77 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, OUG nr.65/2016 privind acordarea unui ajutor de stat individual pentru salvarea Companiei Naţionale a Uraniului, sub forma unui împrumut în două tranşe, în limita sumei de 62.000 mii lei, pe o perioadă de 6 luni.

Camera Deputaţilor a aprobat acordarea unui ajutor de stat pentru Compania Naţională a Uraniului

“La solicitarea Companiei Naţionale a Uraniului - S.A., care se confruntă cu dificultăţi economico-financiare majore, Ministerul Energiei este autorizat sa acorde un ajutor pentru salvare, sub formă de împrumut în două tranşe, în limita sumei de 62.000 mii lei, pe o perioadă de 6 luni. Prin acordarea ajutorului de salvare se urmăreşte asigurarea lichidităţilor necesare CNU pentru desfăşurarea activităţilor curente specifice în condiţii de siguranţă, care să asigure respectarea obligaţiilor de securitate nucleară şi de mediu (Euratom şi TFUE), respectiv evitarea unor posibile accidente ecologice grave, precum şi începerea activităţii de restructurare a companiei în vederea eficientizării acesteia”, potrivit raportului legii de adoptarea a OUG nr.65/2016, aprobat de plen.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.