Protest al angajaţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului: În două săptămâni declanşăm greva generală

Postat la 14 martie 2017 325 afişări

Angajaţii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului au întrerupt lucrul, marţi, în semn de protest faţă de salariul pe care îl primesc de la stat, pe care îl consideră foarte mic, fapt ce ar putea duce, în aproximativ două săptămâni, la declanşarea grevei generale.

Protest al angajaţilor Agenţiei de Protecţie a Mediului: În două săptămâni declanşăm greva generală

"Angajaţii Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului (ANPM) îşi exprimă nemulţumirea cu privire la neluarea în seamă a acestui domeniu foarte important - protecţia mediului. Oamenii sunt nemulţumiţi fiindcă se consideră discriminaţi având în vedere că alte categorii profesionale din administraţia publică, deci funcţionari publici, care au primit în cursul ultimilor 3-4 ani creşteri salariale semnificative, noi nebeneficiind de nicio culoare de o astfel de creştere. Solicităm alinierea salariilor funcţionarilor publici din cadrul ANPM şi APM la familia ocupaţională <<Administraţie>>. Totodată, solicităm un dialog social cu ministrul Mediului şi sprijin pe toate planurile pentru realizarea acestor planuri. Suntem decişi să epuizăm toate căile legale astfel încât domeniul protecţiei mediului să fie recunoscut la justa lui valoare. Iniţiem toate demersurile privind declanşarea conflictului de muncă, asta înseamă grevă de avertisment, grevă de solidaritate, grevă generală. În maximum două săptămâni declanşăm greva generală", a declarat pentru MEDIAFAX Ciprian Şoavă, liderul Federaţiei Sindicatelor Unite din Mediu (FSUM).

Angajaţii ANPM sunt nemulţumiţi de faptul că, în prezent, sunt remuneraţi conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.