Cămătăria, interzisă prin lege. Cămătarii riscă închisoare de la 6 luni la 5 ani

Postat la 18 octombrie 2011 10 afişări

Camera Deputaţilor a adoptat marţi propunerea legislativă privind interzicerea activităţii de cămătărie, fiind înregistrate 168 de voturi "pentru", 98 "împotrivă" şi 10 abţineri.

Proiectul de lege, care prevede că activitatea de cămătărie se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, a fost iniţiat de parlamentari ai PDL şi ai minorităţilor naţionale. Textul legislativ precizează că "prin camătă se înţelege dobânda excesivă pe care o ia cămătarul pentru sumele date cu împrumut", iar cămătarul este definit ca fiind "persoana care dă împrumuturi băneşti în schimbul unei camete". Iniţial, proiectul de lege prevedea sancţionarea cămătarilor cu închisoare de la 1 an la 3 ani, însă deputaţii jurişti au propus ca sancţiunea să fie de închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
camatari,
inchisoare,
lege,
pedeapsa
/actualitate/camataria-interzisa-prin-lege-camatarii-risca-inchisoare-de-la-6-luni-la-5-ani-8879364
8879364
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.