Calipso mizează pe o creştere de 50% a vânzărilor în acest an

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 13 mai 2016 229 afişări

Producătorul apei de izvor naturale Calipso mizează în acest an pe o creştere cu 50% a vânzărilor produselor din portofoliu, avans datorat în principal finalizării recente a unei investiţii de două milioane de euro în extinderea şi modernizarea capacităţilor de producţie şi îmbuteliere din fabrica pe care compania o deţine în localitatea Afumaţi judeţul Ilfov.

Calipso mizează pe o creştere de 50% a vânzărilor în acest an

“În urma investiţiei în extinderea capacităţilor de producţie, investiţie demarată la sfârşitul anului trecut, anticipăm o creştere a vânzărilor cu peste 50%. În cea mai călduroasă lună a lui 2015 am vândut 16 milioane de litri, iar dacă anul acesta condiţiile meteo vor fi similare vom putea livra în jur de 25 de milioane de litri de apă lunar”, a declarat Daciana Siderache, directorul general al Calipso.

Un alt factor care ar putea spori vânzările în 2016 îl reprezintă proiectele de lărgire a portofoliului de clienţi, compania fiind în prezent în discuţii avansate pentru extinderea reţelei de desfacere.

“În acest moment lucrăm cu majoritatea marilor lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri prezente în Romania, iar cu cele cu care nu lucrăm încă suntem în diferite faze de negociere. Practic livrăm apă naturală de izvor în toată ţara prin intermediul marilor conturi şi al distribuitorilor regionali”, spune Siderache.

Compania Apa Calipso a fost înfiinţată în anul 1991, are peste 140 de angajaţi, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 45 de milioane de lei.

Proiectul de extindere a capacităţii de îmbuteliere finalizat anul trecut ridică valoarea totală a investiţiilor în producţie ale companiei la peste 12 milioane de euro.

Analizele de laborator arată că apa de izvor naturală Calipso conţine un bogat complex de oligominerale, fiind extrasă dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adâncime.

Aceleaşi analize arată că doi dintre parametrii importanţi pentru o apă destinată consumului zilnic sunt extrem de echilibraţi. “Am constatat că nivelul de nitriţi prezenţi în apa de izvor naturală Calipso se situează sub capacitatea aparatelor de detecţie de 0,05 mg/l. Iar, la fel de important, reziduul fix este de 372 mg la litru, fapt ce încadrează apa noastră în zona apelor slab mineralizate, iar asta înseamnă ca poate fi consumată fără întrerupere,” afirmă Daciana Siderache.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzari,
crestere,
apa,
extindere,
Calipso
/actualitate/calipso-mizeaza-pe-o-crestere-de-50-a-vanzarilor-in-acest-an-15317031
15317031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.