"Cadou" de început de an de la BNR pentru guvernul Tudose: BNR a majorat dobânda de politică monetară de la 1,75% la 2%. Ce se va întâmpla cu ratele românilor?

Postat la 08 ianuarie 2018 151 afişări

BNR a decis astăzi, la prima şedinţă de politică monetară din acest an, să majoreze dobânda-cheie de la 1,75% pe an, până la 2% pe an. Dobânda-cheie staţiona la 1,75% din primăvara anului 2015.

"Cadou" de început de an de la BNR pentru guvernul Tudose: BNR a majorat dobânda de politică monetară de la 1,75% la 2%. Ce se va întâmpla cu ratele românilor?

Conducerea băncii centrale a decis astăzi şi majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,00% pe an de la 0,75% pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare a urcat la 3,00% pe an de la 2,75 la sută pe an începând cu data de 9 ianuarie 2018.

Nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit au fost menţinute de board-ul BNR la 8%.

Unii analişti au anticipat că banca centrală va menţine la prima şedinţă de politică monetară din acest an dobânda-cheie la minimul istoric de 1,75%, urmând să opereze prima modificare eventual în februarie, însă au existat voci care au susţinut că există posibilitatea să vedem astăzi o majorare a dobânzii până la 2%.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.