C&A creşte oferta de produse pentru bebeluşi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 16 martie 2015 195 afişări

C&A Europe lansează o nouă colecţie pentru bebeluşi, produsele fiind certificate de Global Organic Textile Standard (GOTS – Standardul Global pentru Textile Organice). Aceasta este prima colecţie a companiei care respectă normele GOTS şi este disponibilă în magazinele C&A din Europa precum şi online.

C&A creşte oferta de produse pentru bebeluşi

Procesul de standardizare GOTS pentru fibre organice defineşte cerinţele acceptate la nivel internaţional care includ nu doar criteriile ecologice, sociale şi de calitate de-a lungul întregului lanţ de aprovizionare, dar şi măsurarea nivelului chimicalelor şi testarea reziduurilor.

Thorsten Rolfes, head of corporate communication Europe, a explicat: „Este foarte important pentru noi să asigurăm siguranţa şi performanţa chimică a produselor noastre. Vom continua acest proiect şi vom face eforturi astfel încât sigiliul GOTS să devină tot mai vizibil.”

Prin sigiliul “bumbac bio”, 80% din textile sunt certificate conform Organic Content Standard (OCS – Standardul pentru Conţinut Organic) şi 20% conform Global Organic Textile Standard (GOTS). Noua ofertă pentru bebeluşi este prima colecţie C&A care afişează în mod vizibil certificarea GOTS.

C&A foloseşte bumbacul organic din 2004. Sigiliul „bumbac organic” C&A a fost introdus în 2007 pentru a-i ajuta pe clienţi să identifice cu uşurinţă textilele din bumbac organic. Astăzi, „bumbacul bio” reprezintă 38% din vânzările totale de bumbac, în magazinele reţelei, în timp ce alte tipuri de bumbac sustenabil reprezintă 40% din vânzările de bumbac şi peste 27% din colecţia totală.

C&A caută resurse pentru ca până în anul 2020 întreaga colecţie din bumbac să provină din surse sustenabile. Produsele din „bumbac bio” sunt vândute la aceleaşi preţuri cu produsele convenţionale, se arată într-un comunicat al companiei.

Condiţiile stricte GOTS în privinţa produselor chimice includ un proces de aprobare din partea unui organism de certificare recunoscut GOTS. Integritatea produselor certificate GOTS este asigurată de sistemul de monitorizare GOTS, care include inspecţii pe teren şi atestarea procesatorilor, producătorilor şi comercianţilor de către organisme independente, acreditate special, precum şi certificate de tranzacţionare pentru întreg lanţul de custodie.

Cu peste 1.575 de magazine în 21 de ţări europene şi cu peste 35.000 de angajaţi, C&A Europa este unul dintre retailerii de top din domeniul vestimentar european. Peste două milioane de vizitatori trec zilnic pragul magazinelor C&A. În afara Europei, C&A este prezentă şi în Brazilia, Mexic şi China.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/c-a-creste-oferta-de-produse-pentru-bebelusi-13992961
13992961
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.