Bursele europene au deschis în scădere, după avertismentul S&P privind ratingurile din zona euro

Postat la 06 decembrie 2011 13 afişări

Bursele europene au deschis în scădere, după ce agenţia Standard & Poor's a avertizat că ar putea retrograda ratingurile a 15 dintre cele 17 state din zona euro, inclusiv Germania, Franţa şi celelalte patru ţări AAA, dacă summit-ul UE de vineri nu va aduce o soluţie la criză.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,7% până la ora 8:03 GMT (10:03 ora României), după ce a crescut cu 10,4% în ultima săptămână datorită speranţelor că liderii UE vor conveni, vineri, un plan decisiv şi credibil de soluţionare a crizei datoriilor de stat din zona euro. Băncile, afectate sever de criza datoriilor de stat, au înregistrat cele mai puternice scăderi în debutul sesiunii de marţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
burse,
scadere,
ratinguri
/actualitate/bursele-europene-au-deschis-in-scadere-dupa-avertismentul-s-p-privind-ratingurile-din-zona-euro-9032620
9032620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.