Bursa s-a mai dezmorţit după tranzacţia de la Petrom, dar preţurile stagnează

Postat la 07 decembrie 2012 45 afişări

Bursa de la Bucureşti a crescut joi cu 0,25% (indicele BET-C), într-o piaţă liniştită unde tranzacţiile cu acţiunile Fondului Proprietatea, BVB, SIF Transilvania şi şase deal-uri au acoperit 72% din lichiditatea de 19,2 milioane de lei.

La fel ca în precedentele şedinţe, unii investitori au continuat să transfere pachete mai mari de acţiuni direct prin tranzacţii negociate. Astfel, au fost realizate trei deal-uri cu acţiuni SIF Moldova (1,2 milioane de lei), două tranzacţii negociate cu titluri OMV Petrom (1,4 milioane de lei) şi un deal cu acţiuni SIF Oltenia (1,7 milioane de lei). "Intensificarea deal-urilor poate fi determinată de unii investitori treziţi din amorţeală de vânzarea pachetului de 0,4% din acţiunile OMV Petrom de către BERD. Exact acest gen de tranzacţii lipseşte pieţei locale, deoarece acestea reuşesc să declanşeze iureşul de tranzacţii la care brokerii speră din iunie. De atunci bursele externe au avut un rally susţinut, aflându-se în preajma maximelor din 2007, în timp ce piaţa locală este la ani lumină depărtare de la ceea ce a însemnat BVB în anul 2007, atât din punctul de vedere al volumelor, cât şi ca preţuri. Din păcate, atât brokerii, cât şi in­vestitorii se răresc, mulţii dintre ei pierzându-şi în primul rând banii, apoi răbdarea şi entuziasmul", a declarat directorul general al Rombell Securities, Adrian Tod.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
tranzactie,
petrom,
stagnare,
preturi
/actualitate/bursa-s-a-mai-dezmortit-dupa-tranzactia-de-la-petrom-dar-preturile-stagneaza-10376656
10376656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.