Bursa Proiectelor Şcolare

Autor: Andra Stroe Postat la 01 octombrie 2020 32 afişări

Bursa Proiectelor Şcolare

Premium Porc Group

Motivaţie:

În cadrul activităţilor de CSR pe care le desfăşoară, Premium Porc Group are în vedere proiecte care ţin de mediu, valori locale, sănătate şi, mai ales, de educaţie, aceasta fiind un pilon important de implicare al companiei, deoarece prin educaţie, comunităţile se dezvoltă. De aceea, în urmă cu şapte ani, compania a lansat „Bursa Proiectelor Şcolare”, un proiect desfăşurat în judeţul Vrancea. Implementarea proiectului înseamnă parcurgerea unui proces complex şi implicarea mai multor resurse – de la angajaţii Premium Porc Group, la instituţii de învăţământ, cadre didactice, autorităţi şi instituţii locale de stat. Prin acest proiect, compania şi-a propus să vină în ajutorul copiilor şi, de asemenea, să fie un exemplu pentru ceea ce înseamnă implicarea mediului de afaceri în comunităţi. Iniţiativa Premium Porc Group se orientează către copiii din provincie la care, de cele mai multe ori, nu se ajunge. Importanţa deosebită a nivelului de educaţie din aceste comunităţi a determinat compania să îşi îndrepte atenţia anual spre copii, spre viitorul acestor comunităţi, iar accesul la informaţie şi educaţie din acest moment condiţionează dezvoltarea acestora.

Descrierea proiectului:

„Bursa Proiectelor Şcolare” îi invită pe elevii de gimnaziu din judeţul Vrancea să participe la un concurs pe echipe, pe o temă dată care vizează teme precum mediul înconjurător şi valorile locale. Echipele sunt formate din opt elevi şi un profesor coordonator. Marele premiu este în valoare de 17.500 de euro şi este oferit şcolii din care echipa câştigătoare face parte. Şcoala câştigătoare poate alege să investească premiul într-un laborator IT, un laborator de ştiinţele naturii sau un teren de sport. Pe lângă premiul cel mare, fiecare elev şi profesor coordonator din echipele aflate pe locul I, II, şi III este răsplătit pentru efortul şi contribuţia sa la proiect. Totalul premiilor oferite de către companie ajunge la aproximativ 23.000 de euro. Proiectul este organizat anual pe parcursul a două luni, noiembrie şi decembrie. Acesta implică o investiţie de aproximativ 34.000 de euro şi o resursă umană de zece persoane, angajaţi ai companiei Premium Porc Group.

Efecte:

În cadrul proiectului, compania a reuşit să doteze un număr de cinci şcoli din Judeţul Vrancea cu laboratoare IT. Dotarea acestor şcoli a presupus o renovare completă a respectivei clase dedicate laboratorului, care a fost ulterior mobilată şi utilată cu calculatoare, tablă interactivă, o imprimantă multifuncţională, totul pentru ca cei mici să înveţe într-un mediu propice unei dezvoltări adaptate realităţii şi să le fie satisfăcută nevoia de cunoaştere prin tehnologie. De asemenea, peste 30 de laptop-uri, 30 tablete şi 30 telefoane de ultimă generaţie au fost oferite fiecărui elev şi profesor coordonator din echipele câştigătoare, de-a lungul proiectului încurajând astfel folosirea tehnologiei. Prin participarea la acest concurs, compania şi-a dorit să îi stimuleze pe elevi să se implice în activităţi şcolare, să-i familiarizeze cu organizarea şi realizarea unui proiect de la concept până la susţinere în faţa a peste 500 de spectatori şi să le ofere bucuria unui adevărat spectacol.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare? Valoarea finanţărilor în start-up-uri IT din România se îndreaptă spre 100 de milioane euro. Cât de mult mai poate urca această valoare?

Dacă în trecut anunţurile de investiţii în tehnologie erau rara avis, acum s-a ajuns la o piaţă care a evoluat dincolo de investiţiile în start-up-uri de tip „pre-seed” sau „seed”, de câteva sute de mii de euro, până la cele de tip „follow-up”, în care sumele totale alocate pot creşte până la câteva milioane de euro. Valoarea finanţărilor din ecosistemul start-up-urilor tech se îndreaptă astfel spre pragul de 100 de milioane de euro.

vezi continuarea
ZF.ro
Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin Atenţie! O nouă taxă va fi redusă redusă drastic. Ce veţi plăti mai puţin
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Mediafax
COVID-19 închide Europa. Restricţii dure în tot mai multe ţări, odată cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus COVID-19 închide Europa. Restricţii dure în tot mai multe ţări, odată cu creşterea numărului de cazuri de coronavirus
Bild: Germania ar putea lansa vaccinul împotriva SARS-CoV-2 până la finalul anului. Primele doze, administrate în 60 de centre din ţară
MonitorulApararii
Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Sudan Trump anunţă un acord istoric între Israel şi Sudan
Alegerile prezidenţiale din SUA şi viitorul statelor europene
MonitorulPartidelor
Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa Revenire spectaculoasă în politică: Elena Băsescu va candida la Constanţa
Clotilde Armand, validată în funcţia de primar al Sectorului 1. Armand: Touche
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA... COMENTARIU Valeriu Şuhan: Alba neagra. Cu TVA...
De ce trebuie să se ţină la termen alegerile parlamentare? Analiza lui Ion Cristoiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.