Bursa a coborat cu 4,4% in prima parte a sedintei, sub presiunea scaderilor de pe pietele externe

Postat la 08 august 2011 10 afişări

Bursa cobora cu 4,36% la mijlocul sedintei de luni, consemnand inca o zi de corectii severe, insa pe un rulaj in scadere, sub presiunea declinului pietelor externe dupa ce agentia Standard & Poor's (S&P) a redus ratingul de top triplu-A al Statelor Unite.

Unii investitori s-au grabit din primele minute sa introduca ordine de vanzare la preturi din ce in ce mai mici, astfel ca piata a cazut cu 4%, insa pe volume mai reduse de tranzactionare decat la inceputul sedintei de vineri, cand bursa a deschis in coborare cu 5,5%. Piata locala a incheiat ziua de vineri in picaj cu 4,81%. In prima jumatate de ora a sedintei de luni, bursa de la Bucuresti a recuperat o parte din corectia de la deschidere, in conditiile in care pietele vest-europene au revenit pe crestere usoara. Totusi, dupa ora 12:00 bursa de la Bucuresti si-a accelerat scaderea, in conditiile in care pietele mature din Europa s-au intors pe linia descendenta, inregistrand corectii de pana la 2%. Desi bursele vest-europene sunt pe scadere, actiunile companiilor europene din sectorul financiar cresc datorita zvonurilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) a inceput sa cumpere obligatiuni italiene si spaniole.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
scadere,
presiuni,
piete externe
/actualitate/bursa-a-coborat-cu-4-4-in-prima-parte-a-sedintei-sub-presiunea-scaderilor-de-pe-pietele-externe-8585732
8585732
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.