Bugetul UE şi Brexit, principalele teme ale summitului informal de la Bruxelles

Postat la 23 februarie 2018 47 afişări

Bugetul comunitar după anul 2020 şi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt principalele teme ale reuniunii informale a Consiliului European aflată în curs la Bruxelles, informează site-ul cotidianului Le Monde.

Bugetul UE şi Brexit, principalele teme ale summitului informal de la Bruxelles

Consiliul European organizează vineri o reuniune informală la care vor fi prezenţi şefii de state şi de guvern din toate ţările Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii.

Uniunea Europeană elaborează în prezent proiectul bugetului multianual post-2020. Contribuţiile statelor membre la acest buget vor trebui reconfigurate în contextul ieşirii Marii Britanii din UE.

O altă temă a summitului informal de la Bruxelles este modalitatea desemnării viitorului preşedinte al Comisiei Europene după scrutinul europarlamentar din 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.