Budăi, despre PNL: Când am anunţat măsurile PSD îmi cereau demisia.Acum se laudă cu măsurile noastre

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 22 noiembrie 2022 42 afişări

„Când am anunţat măsurile PSD îmi cereau demisia. Acum se laudă cu măsurile noastre”, spune Marius Budăi, marţi, despre liberali, referitor la majorarea pensiilor. „E bine că viziunea PSD - şi înţelepciunea lui Marcel Ciolacu a făcut posibil acest lucru - a învins”, adaugă ministrul Muncii.

Budăi, despre PNL: Când am anunţat măsurile PSD îmi cereau demisia.Acum se laudă cu măsurile noastre

„Observăm astăzi cum aceşti colegi ai noştri se laudă cu măsurile noastre, ale PSD. Când am fost trimis de Marcel Ciolacu, de Paul Stănescu, de voi toţi, să prezint măsurile PSD, anume creşterile de venituri, de salariu minim, măsuri de sprijin în economie, mi-au cerut demisia. Acum se laudă cu măsurile noastre. Dar nu-i nimic. Noi suntem social-democraţi şi nu ne supărăm. E bine că viziunea PSD - şi înţelepciunea lui Marcel Ciolacu a făcut posibil acest lucru - a învins. Iată că avem un pachet social, iată că cetăţenii români ştiu că prezenţa noastră la guvernare este garanţia, nu neapărat a bunăstării în această perioadă grea, dar a liniştii din punct de vedere al măsurilor sociale, creşterii de venituri şi măsurilor de sprijin în economie”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a arătat că luni seara liderii coaliţiei au avut „o şedinţă foarte bună”.

„Am luat o decizie pentru cetăţenii români. Aşa cum am spus şi am susţinut de fiecare dată, nu luăm decizii pentru electoratul PNL sau electoratul PSD sau alt electorat. La Guvern luăm decizii pentru cetăţenii români. S-au vehiculat mai multe cifre, au fost discutate din punct de vedere al abordării tehnice. Era foarte clar că, orice decizie luăm, ea trebuie să fie în primul rând legală, să fie sustenabilă şi să fie dezirabilă. Am vorbit cu toţii despre anvelopa de 15% şi de asemenea am vorbit despre cifrele iniţiale pe care proiectăm bugetul pe 2023. Având pe masă aceste cifre, aseară am putut să discutăm şi să cădem cu toţii de comun acord că putem să asigurăm o creştere a punctului de pensie cu 12,5% şi de asemenea să ne îndreptăm în spiritul coeziunii sociale, să dăm dovadă în aceste momente de solidaritate şi de unitate, să ne ducem cu ajutoare către cetăţenii, pensionarii cu pensiile şi veniturile cele mai mici, stabilind nivelurile de sprijin”, preciza Nicolae Ciucă.

Premierul a spus că cei cu pensii până la 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei în două tranşe, pentru cei între 1.501 lei şi 2.000 de lei, 800 de lei, de asemenea în două tranşe, iar pentru cei care au venituri între 2.001 lei şi 3.000 de lei, 600 de lei, de asemenea în două tranşe.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a criticat la începutul lunii septembrie, anunţul ministrului muncii, Marius Budăi, privind propunerile de majorare a pensiilor, salariilor precum şi alte beneficii sociale care nu au fost convenite înainte cu liberalii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
budăi,
pensii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.