Bucureştiul, la coada clasamentului la Recensământ. Puţin peste jumătate dintre bucureşteni s-au recenzat. La nivel naţional, rata de recenzare este de 83%

Autor: Ramona Cornea Postat la 14 iulie 2022 49 afişări

Bucureştiul, la coada clasamentului la Recensământ. Puţin peste jumătate dintre bucureşteni s-au recenzat. La nivel naţional, rata de recenzare este de 83%

Rata de recenzare a ajuns la circa 55,4%, cea mai mică din România, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS). În fruntea clasamentului a fost judeţul Botoşani, cu o rată de recenzare de 100%, urmat de Vrancea, cu 99,9%.

”Referitor la cele două grupe mari de judeţe: pe de o parte avem judeţe în care recenzarea s-a încheiat sau este la un nivel suficient de mare încât în următoarele zile să putem anunţa că avem o recenzare exhaustivă în aceste judeţe. Remarc în primul rând judeţul Botoşani, care a încheiat procesul de recenzare în ultimele două zile. În aceste condiţii Botoşani a reuşit un lucru extraordinar, să se încadreze în perioada planificată iniţial. La fel Vrancea, practic astăzi va finaliza recenzarea, este la 99,9%”, a spus preşedintele INS, Tudorel Andrei, în cadrul unei conferinţe de presă.

La nivel naţional, rata de recenzare este la această dată la 83%, a mai spus Tudorel Andrei. În medie, 250.000 de persoane participă la recensământ într-o zi.

”La această dată avem o rată de recenzare de 83%, o putem aprecia ca fiind o rată bună, dar aici sunt câteva clarificări care trebuie făcute: sunt rezultate foarte bune înregistrate de anumite judeţe, iar pe de altă parte rezultate mai puţin bune în anumite judeţe. În al doilea rând este dinamica numărului de recenzări la nivelul unei zile: aici păstrăm în mare parte aceeaşi ritmicitate, de regulă începutul săptămânii este caracterizat printr-o participare mult mai largă a procesului de recenzare, sunt în zilele de sâmbătă şi duminică rate de recenzare ceva mai mici. În ultimele zile, datorită introducerii punctelor fixe, există o participare mult mai largă şi avem o medie de aproape 250.000 de persoane care s-au recenzat la nivelul unei zile”, a punctat preşedintele INS.

După ce a analizat situaţia recenzării din ţară, conducerea INS a propus şi s-a primit o decizie din partea Comisiei Centrale de a prelungi a datei de culegere a datelor pentru recensământul populaţiei până pe 24 iulie 2022.

„Sunt sigur că decizia va duce la o colectare cât mai bună a datelor”, afirmă Tudorel Andrei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rata,
national,
clasament,
recensamant,
bucuresteni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.