Bucureştiul intră în scenariul roşu. Cursurile şcolilor din Capitală trec în online. Creşele şi unităţile afterschool pot funcţiona în continuare

Autor: Ramona Cornea Postat la 19 octombrie 2020 80 afişări

Bucureştiul intră în scenariul roşu. Cursurile şcolilor din Capitală trec în online. Creşele şi unităţile afterschool pot funcţiona în continuare

Consiliul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca Bucureştiul să intre în scenariul roşu de mâine, 20 octombrie, după ce a fost depăşită rata de trei îmbolnăviri de COVID-19 la mia de locuitori.

Astfel, toate şcolile din Capitală intră în scenariul roşu, cel ce presupune că niciun copil nu va mai merge fizic la şcoală sau la grădiniţă, iar cursurile se vor ţine exclusiv online.

Creşele şi unităţile afterschool pot funcţiona în continuare, după cum a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.  

„Nu fac parte din activităţile care intră în restricţii, nu fac obiectul reglementării. Sigur că odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul normal nu prea mai poate să funcţioneze pentru că, dacă elevii nu se duc la şcoală şi participă online la procesul educaţional, nici afterschool-ul nu va mai putea funcţiona. Dar aftershool-ul şi creşele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, pot funcţiona. Nu fac parte din activităţile care intră sub restricţie atunci când este depăşit indicele de 3 la mie”, a declarat Ludovic Orban.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
functionare,
intrare,
online,
scenariu,
cursuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.