Bucureşti se află pe locul 4 în topul oraşelor din Europa cu cel mai aglomerat trafic

Autor: Departamentul Economic Postat la 03 februarie 2020 156 afişări

Bucureşti se află pe locul 4 în topul oraşelor din Europa cu cel mai aglomerat trafic

Bucureşti se află pe locul 4 în topul celor mai aglomerate oraşe din Europa întocmit de compania de navigaţie auto TomTom, care realizează TomTom Traffic Index, un raport care detaliază situaţia traficului în 416 oraşe din 57 de ţări.

Bengaluru ocupă primul loc în clasamentul Global, şoferii aşteptându-se să petreacă în medie 71% timp suplimentar de călătorie blocat în trafic. Următoarea în clasamentul global este capitala filipineză Manila (71%), urmată de Bogota din Columbia (68%). Oraşul cu cel mai aglomerat trafic de anul trecut, Mumbai (65%) şi oraşul indian Pune (59%), completează top cinci.

Moscova preia conducerea în Europa (59%), cu Istanbul (55%) pe locul secund, urmate de Kiev (53%), Bucureşti (52%) şi Sankt Petersburg (49%).

Paris (39%), Roma (38%) şi Londra (38%) s-au clasat pe locul 14, 15, respectiv 17.

În SUA, primele cinci oraşe cu cel mai aglomerat trafic sunt Los Angeles (42%), New York (37%), San Francisco (36%), San Jose (33%) şi Seattle (31%).

Nivelul de aglomerare al traficului a crescut la nivel global în ultimul deceniu, iar cele 239 de oraşe incluse de TomTom în noul raport au avut niveluri crescute de aglomeraţie între 2018 şi 2019, doar 63 de oraşe prezentând scăderi măsurabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
clasament,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.