Bruce Springsteen şi-a vândut catalogul muzical, tranzacţia este de sute de milioane de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 decembrie 2021 44 afişări

Bruce Springsteen a vândut drepturile asupra catalogului său muzical către Sony Music Entertainment, potrivit unui comunicat al Sony, citat de CNN.

Bruce Springsteen şi-a vândut catalogul muzical, tranzacţia este de sute de milioane de dolari

Prin intermediul a două acorduri separate, vânzarea ar include activitatea lui Springsteen la Columbia Records, deţinută de Sony, atât în calitate de cântăreţ, cât şi de compozitor, se arată în comunicat. Firma de investiţii Eldridge Industries s-a asociat cu Sony pentru achiziţia catalogului de compoziţii.

Tranzacţia ar fi cea mai mare tranzacţie realizată vreodată pentru catalogul unui singur artist, la o valoare care ar putea fi de peste 500 de milioane de dolari, potrivit The New York Times, care citează surse informate despre această tranzacţie.

"Sunt un artist care poate spune cu adevărat că atunci când am semnat cu Columbia Records în 1972, am venit la locul potrivit", a declarat Springsteen în comunicatul Sony. "În ultimii 50 de ani, bărbaţii şi femeile de la Sony Music m-au tratat cu cel mai mare respect ca artist şi ca persoană. Sunt încântat că moştenirea mea va continua să fie îngrijită de compania şi de oamenii pe care îi cunosc şi în care am încredere."

Unul dintre cei mai importanţi artişti rock din toate timpurile, Springsteen este responsabil pentru hituri precum "Born in the USA", "Dancing in the Dark" şi "Born to Run". El şi trupa E Street Band, cu care a cântat timp de decenii, au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame.

Cel mai recent album al lui Springsteen, "Letter to You", a fost lansat în octombrie 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bruce springsteen,
catalog muzical,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.