British American Tobacco investeşte peste 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti

Autor: Florin Casota Postat la 03 iulie 2017 146 afişări

British American Tobacco (BAT), cel mai mare producător de ţigarete din România, anunţă că în 2017 valoarea investiţiilor făcute în fabrica de la Ploieşti a grupului va fi triplă faţă de estimările anunţate la finalul anului trecut. Astfel, compania va investi circa 60 de milioane de euro în ridicarea unei noi hale de producţie şi în retehnologizarea fabricii. În noiembrie 2016 conducerea companiei British American Tobacco anunţase că va investi circa 21 de milioane de euro anual în dezvoltarea fabricii de la Ploieşti, pentru o perioadă de 5 ani.

British American Tobacco investeşte peste 60 de milioane de euro în fabrica de la Ploieşti

Creşterea investiţiilor se datorează extinderii capacităţii de producţie pe fondul a trei factori importanţi: închiderea treptată a fabricii din Germania, preluarea Bulgartabac din Bulgaria, cu o parte a volumelor urmând să fie mutate la Ploieşti, şi optimizarea volumelor fabricilor BAT din Europa de Vest, regiune din care face parte şi fabrica din România.

Ca urmare a dezvoltării unităţii de producţie de la Ploieşti, până la finalul anului vor fi create 120 de noi locuri de muncă, din care 90 au fost deja ocupate. În prezent, în unitatea de producţie de la Ploieşti lucrează circa 700 de angajaţi şi 150 de contractori.

”Valorea investiţiilor pe care urmează să le realizăm în unitatea de producţie de la Ploieşti în 2017 s-a triplat faţă de estimările noastre iniţiale”, a afirmat Gemma Webb, CEO al British American Tobacco România. ”În acest an, investiţia noastră totală va fi de peste 60 de milioane de euro, bani folosiţi pentru achiziţionarea de noi echipamente şi pentru ridicarea unei noi hale de producţie cu o suprafaţă totală de peste 4000 metri pătraţi”, a mai precizat aceasta.

Investiţiile se vor reflecta şi în volumele produse, acestea urmând să crească cu aproximativ 30%. Totodată, numărul ţărilor către care pleacă produsele fabricii British American Tobacco de la Ploieşti va creşte de la 35 la 40 de ţări.

„Vrem să continuăm să investim în România şi sperăm că Guvernul român va asigura predictibilitatea legislativă şi fiscală şi stabilitatea politică necesare. Subliniem din nou că una dintre precondiţiile creşterii economice sustenabile este dialogul continuu dintre autorităţi şi mediul de afaceri”, a declarat Gemma Webb.

Fabrica British American Tobacco de la Ploieşti este, în momentul de faţă, a doua cea mai importantă fabrică a grupului din Europa, şi una dintre cele mai tehnologizate şi mai bine dezvoltate unităţi de producţie la nivel global. Cu noile volume, fabrica British American Tobacco de la Ploieşti va deveni una dintre primele cinci cele mai importante unităţi de producţie BAT din lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.