Brexitul ar putea fi amânat din nou, susţin oficialii europeni

Postat la 26 septembrie 2019 41 afişări

Procesul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea primi un alt termen de realizare, în lipsa unui acord care să reglementeze acest demers până la sfârşitul lunii octombrie, conform declaraţiilor oficialilor UE, citaţi de Reuters.

Brexitul ar putea fi amânat din nou, susţin oficialii europeni

Sentinţa Curţii Supreme a Marii Britanii, emisă marţi, conform căreia premierul britanic, Boris Johnson, a acţionat ilegal prin decizia de a suspenda Parlamentul de la Londra, a relansat o serie de dezbateri între reprezentanţii executivului, respectiv ai legislativului, asupra termenului şi condiţiilor de ieşire a statului britanic din blocul european.

Uniunea Europeană, prin declaraţiile unora dintre oficialii săi ia în considerare posibilitatea unei noi amânări a termenului limită de ieşire a Marii Britanii, ce poate fi programat la mijlocul anului 2020; contrar fermităţii cu care premierul în exerciţiu, Boris Johnson, anunţă data de 31 octombrie pentru realizarea Brexit-ului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.