BREAKING NEWS: Moment istoric pentru România

Autor: Petru Mazilu Postat la 11 martie 2022 183 afişări

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a ajuns vineri la Bucureşti. Avionul liderului american a aterizat la aeroportul Henri Coandă, iar ulterior delegaţia va merge la Palatul Cotroceni pentru a se întâlni cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

BREAKING NEWS: Moment istoric pentru România

Kamala Harris a fost aşteptată la aeroport de ministrul de externe al României şi de ambasadorul României în SUA. Este prima vizită a vicepreşedintelui Kamala Harris la Bucureşti

De la aeroport, vicepreşedintele Statelor Unite merge la Palatul Cotroceni, acolo unde Harris va fi primită de preşedintele Klaus Iohannis. La Cotroceni va avea loc primirea oficială, urmată de convorbiri între cei doi lideri.

Preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia.

Potrivit Adrministraţiei Prezidenţiale, prezenţa vicepreşedintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic şi reflectă aprecierea Administraţiei americane pentru modul în care România a abordat şi s-a implicat în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară.

Administraţia Prezidenţială susţine că vizita vicepreşedintelui Kamala Harris are loc şi în contextul împlinirii în acest an a douăzeci şi cinci de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic bilateral.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kamala harris,
vizită,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.