BREAKING | DIICOT efectuează percheziţii la domiciliul lui Cristian Borcea într-un dosar de evaziune fiscală

Postat la 02 noiembrie 2018 170 afişări

Procurorii DIICOT efectuează, vineri, mai multe percheziţii domiciliiare, între care şi la Cristian Borcea, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile au loc în Bucureşti, Ilfov, Brăila şi Constanţa.

BREAKING | DIICOT efectuează percheziţii la domiciliul lui Cristian Borcea într-un dosar de evaziune fiscală

Procurorii DIICOT efectuează, vineri 24 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Brăila şi Constanţa pentru a destructura un grup infracţional organizat specializat în fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. Între membrii grupului infracţional se numără şi fostul finanţator Dinamo, potrivit unor surse apropiate anchetei. Prejudiciul este de aproape 40 de milioane de lei.

Cristian Borcea a fost eliberat din închisoare în luna iulie, din Penitenciarul Jilava, după 4 ani şi 4 luni de închisoare, după ce magistraţii Tribunalului Ilfov au decis să-i admită cererea de eliberare condiţionată. El a ispăşit pedeapsa dispusă în dosarul transferurilor de jucători.

Cercetările efectuate de procurori au relevat faptul că grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne sau externe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.