BREAKING: Ce se întâmplă cu euro. Cursul o ia RAZNA total. Economiştii de top vorbesc că ajunge la 5 lei

Postat la 21 noiembrie 2018 200 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la declaraţiile lui Ilan Laufer, susţinând că acesta a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste şi că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile.

BREAKING: Ce se întâmplă cu euro. Cursul o ia RAZNA total. Economiştii de top vorbesc că ajunge la 5 lei

Cursul euro/leu nu va creşte, deoarece Banca Naţională a României îl va ţine sub control pe fondul unei inflaţii ridicate, însă pentru a fi competitiv în regiune, leul ar trebui să se deprecieze până la un nivel de 5 lei pentru un euro, a spus Dan Bucşa, economistul-şef pentru Europa Centrală şi de Est al UniCredit Bank Londra.

„Dintre monedele care fluc­tuea­ză din regiune, leul este cea mai puternică. Este o dife­ren­ţă undeva de 10-17% în valoare între leu, coroana cehă, respectiv forintul maghiar sau zlotul polonez. 10% la un curs de 4,66 înseamnă un nivel de peste 5 lei.“

 

În ceea ce priveşte dobânda-cheie, previ­ziunea UniCredit pentru 2019 este că Banca Na­ţională va menţine rata dobânzii, iar în cazul unei recesiuni, există riscul ca ROBOR să crească.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
top,
antisemitism,
declaratii,
disputa,
klaus iohannis

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.