BRD extinde în mai multe oraşe plata transportului în comun cu cardul contactless

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 septembrie 2011 53 afişări

Posesorii de carduri contactless de la BRD pot achita cu ele costul călătoriilor cu transportul în comun în Sibiu, Constanţa şi Galaţi, iar în viitorul apropiat, acest mod de plată va fi accesibil şi în Arad şi Braşov, informează banca.

BRD a încheiat în acest sens parteneriate cu regiile respective de transport locale.

Banca foloseşte o soluţie proprie de plată, BRD Transport, dezvoltată integral de BRD, prin care plata călătoriei se poate face direct din disponibilul existent în contul curent ataşat cardului. Cardul se prezintă sub forma de sticker ce poate fi ataşat unui telefon mobil, portofel, gadget ori sub forma de breloc, iar plata se face apropiind cardul contactless de echipamentul de taxare din mijlocul de transport. Sunt acceptate toate cardurile bancare contactless emise sub sigla Mastercard/Maestro PayPass, indiferent de ţara de origine a emitentului.

Banca a lansat anul trecut plata cu cardul BRD MasterPass Transport (care include aplicaţie de plată a transportului în comun), care în prezent poate fi folosit în toate staţiile de metrou, precum şi în reţeaua RATB. În total, BRD a emis până acum 30.000 de carduri contactless Pay Pass, utilizabile într-un număr de peste 1.300 de puncte de acceptare, atât în transportul în comun (7.500 de carduri BRD MasterPass RATB), cât şi la comercianţi precum Carrefour, Inmedio, PizzaHut, KFC, Mic.ro, Ikea. Există, de asemenea, şi cardul Suporter, care funcţionează şi ca abonament sau bilet de acces pe stadion.

Pe piaţă există la ora actuală carduri Garanti Bank echipate cu tehnologia MasterCard PayPass, precum şi carduri contactless cu aplicaţie de transport inclusă emise de BCR împreună cu Visa.

BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua bancă din România după totalul activelor şi are cea de-a doua capitalizare bursieră la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/brd-extinde-in-mai-multe-orase-plata-transportului-in-comun-cu-cardul-contactless-8686125
8686125
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.