Brandul Arcadia - Spitale şi Centre Medicale din Iaşi, controlat de Dan Fiterman, are bugetate 20 mil. euro pentru investiţii în 2021

Postat la 23 mai 2021 138 afişări

Brandul de servicii medicale private Arcadia - Spitale şi Centre Medicale din Iaşi, înfiinţat în urmă cu 11 ani, fiind cel mai mare operator privat de sănătate din zona Moldovei, investeşte 20 mil. euro în 2021 în dezvoltare şi extindere, un nivel comparabil cu cel al unor jucători mari, cu extindere naţională.

Brandul Arcadia - Spitale şi Centre Medicale din Iaşi, controlat de Dan Fiterman, are bugetate 20 mil. euro pentru investiţii în 2021

♦ Principalele direcţii de investiţii urmăresc echiparea cu tehnologie nouă, deschiderea unui spital de recuperare medicală cu 140 de paturi şi accentul pe zona de oncologie ♦ Companiile de sub umbrela Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale au ajuns la 109 mil. lei în 2020 după o creştere de peste 12%.

Brandul de servicii medicale private Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale din Iaşi, înfiinţat în urmă cu 11 ani, fiind cel mai mare operator privat de sănătate din zona Moldovei, investeşte 20 mil. euro în 2021 în dezvoltare şi extindere, un nivel comparabil cu cel al unor jucători mari, cu extindere naţională.

Jumătate din această sumă a fost in­vestită într-un nou spital de recu­pe­rare medicală, cu 140 de paturi, care va deschide această nişă pentru ope­ratorul medical, nevoia de astfel de servicii medicale fiind una importantă.

„Planul de investiţii pentru 2021 este parte a unei strategii dezvoltată pentru minim doi ani. În această primăvară am investit peste 600.000 de euro în tehnologie state of the art, dedicată intervenţiilor de neuro­chi­rur­gie. În scurt timp, vom inaugura Sp­i­talul de Recuperare Medicală, care va cu­prinde o bază de tratament do­ta­tă cu cea mai recentă tehnologie. Este  un nou concept revo­lu­ţio­nar, cu importante beneficii pentru pa­cienţi, rezultat al unei ample analize şi al unei investiţii de peste 10 m­ilioane de euro. Tot în această pe­rioadă de­rulăm un amplu proces de eva­luare şi de analiză pentru a integra un concept revoluţionar în zona de on­cologie, radioterapie şi ra­dio­chirur­gie“, au transmis reprezentanţii Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale pentru ZF.

Astfel, brandul de servicii medicale se extinde cu un nou spital de recuperare pentru pacienţii care au trecut sau urmează să treacă printr-o intervenţie chirurgicală. Construcţia a început în urmă cu trei ani, iar unitatea medicală va avea 140 de paturi pe o suprafaţă de 7.000 mp, la şase kilometri de Iaşi. Elementul central al spitalului îl va reprezenta un acoperiş din sticlă, care va deschide o grădină interioară, iar în jurul spitalului pacienţii vor avea la dispoziţie o suprafaţă de circa un hectar pe care antreprenorii vor să o folosească drept spaţiu de relaxare.

„Sănătatea este un domeniu care implică multe provocări, atât la nivel de management, cât şi la nivel medical. Proiectele de investiţii pe care le avem în analiză sau în derulare reprezintă un răspuns la provocările pe care le implică dezvoltarea tehnologiei şi nevoile de sănătate ale pacienţilor din regiunea de nord-est şi nu numai.“

„Grija pentru viitor implică şi grija pentru mediu şi pentru oameni. Iar provocărilor pe care principiul sustenabilităţii le impune, le răspundem în fiecare zi, prin programe distincte pe care le dezvoltăm“, au mai spus reprezentanţii operatorului medical din Iaşi.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare ale companiei în 2020, toate entităţile de sub umbrela Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale au generat afaceri de 109 mil. lei, în creştere cu 12% faţă de anul anterior, din calculele ZF pe baza informaţiilor oferite de companie. Profitul entităţilor medicale a ajuns la 21,1 mil. lei, după o creştere de 60%. Marja de profit este de aproape 20%, din calculele ZF.

Pentru 2021, planurile de afaceri urmăresc o creştere până la 123 mil. lei şi prevăd un buget de 23,5 mil. lei. Familia Fiterman, care deţine operatorul privat, are afaceri şi în domeniul producţiei de medicamente, Dan Fiterman fiind directorul general al Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale.

Din cadrul Arcadia fac parte în prezent un spital multidisciplinar, un spital de cardiologie intervenţională, trei centre de imagistică medicală, maternitatea şi şase centre medicale.Peste 1 milion de pacienţi au trecut pragul Arcadia în cei 11 ani de la deschidere. Pacienţii au venit din toate judeţele din jurul Iaşului.

Arcadia  - Spitale şi Centre Medicale este un jucător de talie medie în piaţa sănătăţii private, situându-se între primii zece jucători după cifra de afaceri la nivel naţional. Piaţa medicală privată este unul dintre domeniile care au funcţionat şi în pandemie. Cei mai mari jucători din acest domeniu sunt Regina Maria, MedLife şi Medicover.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
spitale,
brand,
iasi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.