Bosch deschide a treia hală de producţie la fabrica din Cluj, o investiţie de 55 milioane euro

Autor: Roxana Rosu Postat la 02 septembrie 2021 281 afişări

Bosch deschide a treia hală de producţie la fabrica din Cluj, o investiţie de 55 milioane euro

Compania germană Bosch a inaugurat a treia hală de producţie în cadrul fabricii de componentă electronică auto din Cluj, investigaţie totală în nouă unitate de producţie fiind de aproximativ 55 de milioane de euro.

Noua clădire are o suprafaţă totală construită de 34.500 de metri pătraţi.

În fabrica din Cluj, lucrează în prezent peste 3.100 de angajaţi, dar compania vrea să crească numărul de angajaţi.

 „În doar opt ani de la deschiderea fabricilor am avut o creştere impresionantă. Astăzi, sărbătorim un nou moment important pentru evoluţia sa, facilitând producţia de componente electronice de înaltă calitate pentru viitorul mobilităţii ”, a declarat Hüseyin Özmeral, director general al fabricii Bosch din Cluj.

La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, o serie de unităţi de control electronice pentru industria auto, cum ar fi unităţi pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple, pentru asistenţă la condus şi unităţi de control electronice pentru eBike. Investiţia totală, de la deschiderea fabricilor în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro.

„Investim constant în extinderea capacităţii noastre de producţie şi de logistică, în noi tehnologii şi echipamente de ultimă oră, concentrându-ne, în acelaşi timp, pe dezvoltarea angajaţilor noştri”, a declarat Monica Constantinescu, directorul comercial al fabricii Bosch din Cluj. „Deschiderea celei de-a treia hale de producţie ne va permite să continuăm crearea de noi oportunităţi de job-uri, atât pentru specialişti experimentaţi, cât şi pentru tinere talente, aflate la începutul carierei lor, consolidându-ne, astfel, poziţia de angajator de top în regiune”.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are aproximativ 8.160 de angajaţi în cinci entităţi.

În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din locală. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro.

Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în Capitală.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bosch,
cluj,
fabrica,
productie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.