Bomba poluantă din Oceane. "30 de vase de croazieră poluează la fel de mult ca toate maşinile din Marea Britanie"

Autor: Florin Casota Postat la 05 iulie 2017 1227 afişări

Vasele de croazieră reprezintă pentru mulţi o metodă perfectă de relaxare, dar asta nu înseamnă că sunt şi foarte sănătoase. Aerul de la bordul unui asemenea vas este poluat, scrie The Guardian.

Bomba poluantă din Oceane. "30 de vase de croazieră poluează la fel de mult ca toate maşinile din Marea Britanie"

Potrivit sursei citate, pasagerii vaselor de croazieră se expun la niveluri periculoase de poluare. Se pare că motoarele vasului elimină "particule ultra-fine" nocive care intră în sânge prin intermediul plămânilor.

Numărul de particule ultra fine găsite la bordul "The Oceana", un vas de croazieră de 250 de peste 250 de metri lungime, 15 etaje şi care poate căra peste 2000 de pasageri, este de 84,000 pe centimetru cub, de două ori mai mult decât cât se găsesc în piaţa Piccadilly Circus din Londra.

"Vasele de croazieră nu numai că emit gaze cu efect de seră, ci şi oxizi de sulf sau oxizi de azot. Într-o singură zi, un singur vas de croazieră eliberează la fel de multe particule nocive cât 1 milion de maşini la un loc. Astfel, 30 de nave de croazieră poluează la fel de mult ca toate maşinile din Regatul Unit", spune Daniel Rieger, asociaţia pentru mediu NABU.

Pe de altă parte, reprezentanţii Oceana au declarat că din 2005 până în prezent consumul de combustibil a scăzut cu 28% şi că s-au redus emisiile de gaze datorită unui sistem de curăţare al motoarelor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.