Boeing îl demite pe Dennis Muilenburg din funcţia de preşedinte

Autor: Laura Albu Postat la 12 octombrie 2019 58 afişări

Boeing i-a retras directorului executiv Dennis Muilenburg, titlul său de preşedinte, într-o schimbare de strategie neaşteptată anunţată de producătorul de aeronave din SUA, vineri, la doar câteva ore după ce au fost reanalizate problemele aeronavelor 737 MAX, transmite Reuters.

Boeing îl demite pe Dennis Muilenburg din funcţia de preşedinte

Separarea rolurilor, care îi va permite lui Muilenburg să se „concentreze maxim” pe operaţiunile zilnice de direcţionare, a fost cel mai recent pas pe care Consiliul l-a făcut în ultimele săptămâni pentru a îmbunătăţi supravegherea executivă a departamentului de inginerie şi al operaţiunilor industriale.

Directorul principal David Calhoun, director general la Blackstone Group, va prelua funcţia de preşedinte, a declarat Boeing în anunţul său, care a venit vineri după-amiază, fără avertisment.

Potrivit anunţului, consiliul de administraţie a avut „încredere deplină” în Muilenburg, care va păstra funcţia de vârf şi va rămâne în consiliu.

Decizia a venit în timp ce Boeing se luptă să-şi pună în funcţiune cel mai bine vândut avion, 737 MAX, în urma unei interdicţii de a funcţiona din martie, provocată de cele două accidente care au ucis un total de 346 de persoane în Etiopia şi Indonezia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
737 MAX,
DEMITERE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.