Bode: valul cinci va începe peste trei săptămâni, numărul carantinaţilor va depăşi 115.000

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 decembrie 2021 11248 afişări

Bode: valul cinci va începe peste trei săptămâni, numărul carantinaţilor va depăşi 115.000

Valul cinci va începe, conform previziunilor specialiştilor, peste trei săptămâni, a anunţat joi, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, ministrul de Interne Lucian Bode. Ministrul a estimată că numărul persoanelor aflate în carantină va depăşi 115.000.

În prezent numărul persoanelor carantinate este de circa 100.000, a spus Bode, care a precizat că media zilnică a persoanelor carantinate venite din afara ţării este de aproximativ 14% din totalul celor care au intrat în ţară în ultimele şapte zile.

Ministrul a precizat că în ultimele zile s-a observat o scădere a ratei de carantinare pentru persoanele care intră în ţară.

Bode a cerit prefecţilor să ceară verificarea zilnică a persoanelor aflate în carantină, pentru ca la sfârşitul zilei să existe o situaţie clară, la nivel naţional. El a cerut şi condiţii decente pentru cei carantinaţi - spaţii de cazare, transport şi hrană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
videoconferinţă,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.