Bode despre aderarea României la spaţiul Schengen: eforturile sunt cunoscute

Autor: Andreea Tobias Postat la 24 septembrie 2022 53 afişări

Bode despre aderarea României la spaţiul Schengen: eforturile sunt cunoscute

Popularii europeni l-au asigurat pe ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, că ştiu foarte bine ce eforturi au fost depuse de România pentru securizarea frontierelor europene şi pentru îndeplinirea tuturor condiţiilor tehnice necesare aderării la spaţiul Schengen.

„Actualul context european este deosebit de complex, iar la nivel politic este foarte important să promovăm în continuare o abordare bazată pe unitate, solidaritate şi convergenţă, pentru a depăşi provocările actuale şi pentru a reuşi să consolidăm proiectul european în viitor. În acest sens, fără îndoială, un rol deosebit îl au Partidului Naţional Liberal, respectiv Partidului Popular European la nivel european. PNL este un partid puternic în cadrul PPE, iar România este cea mai mare ţară condusă de către lideri din familia politică a popularilor europeni”, scrie Lucian Bode pe Facebook.

În contextul vizitei pe care o desfăşoară în Spania, Bode a avut o întrevedere politică cu Alberto Núñez Feijóo, preşedintele Partidului Popular din Spania: „Suntem două partide din aceeaşi familie politică europeană care avem aceleaşi deziderate şi care ne dorim o Europă mai unită şi mai prosperă. Mai mult decât atât, ne unesc multe afinităţi bilaterale şi o comunitate puternică de români căreia trebuie să-i alocăm toată atenţia noastră. În cadrul întrevederii am discutat despre oferta politică a partidelor noastre, despre cooperarea din cadrul PPE pentru pregătirea viitoarelor runde de alegeri europene şi despre aspecte de interes pentru România şi Spania, precum aderarea României la spaţiul Schengen şi situaţia comunităţii de români din Spania. PNL va continua să joace un rol foarte important în cadrul PPE”.

„În ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, prietenii noştri din familia popularilor europeni m-au asigurat că ştiu foarte bine ce eforturi au fost depuse de România pentru securizarea frontierelor europene şi pentru îndeplinirea tuturor condiţiilor tehnice necesare aderării, sens în care mă bucur de susţinerea lor fermă pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Nu în ultimul rând, am discutat despre implicarea în viaţa politică a românilor din Spania, deoarece e firesc ca o comunitate aşa de mare să fie bine reprezentată la nivel politic şi administrativ. Românii din Spania au demonstrat că sunt harnici, muncitori şi aduc plus valoare oriunde se află, iar implicarea lor în viaţa politică va fi un câştig atât pentru comunităţi, cât şi pentru statul spaniol”, adaugă Bode.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
schengen,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.