Bode, despre A8: Anul viitor vom avea doumentaţia cap-coadă. În acest moment nu ştim cât costă

Autor: Teodor Bobei, Mediafax Postat la 27 ianuarie 2020 93 afişări

Bode, despre A8: Anul viitor vom avea doumentaţia cap-coadă. În acest moment nu ştim cât costă

Lucian Bode a declarat, luni, că documentaţia cap-coadă privind A8 va fi gata anul viitor, fiind necesară revizuirea studiilor de fezabilitate.Ministrul Transporturilor a mai adăugat că,marţi,Guvernul va elimina parteneriatul public-privat pentru acest obiectiv, acesta fiind preluat de Minister.

"Pentru autostrada Unirii Târgu Mureş- Iaşi, Guvernul Orban, prin proiectuld e buget a alocat întreaga sumă necesară revizuirii studiului de fezabilitate, pe tronsonul Târgu Mureş-Târgu Neamţ, 200 de km. Pe tronsonul Târgu Neamţ-Iaşi, mâine acel parteneriat public privat va fi anulat. Se predă şi acest obiectiv către Ministerul Transporturilor, Ministerul Transporturilor va veni cu soluţia, care este una cât se poate de clară, finanaşarea din fonduri europene a revizuirii studiului de fezabilitate", a declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode, luni, în Parlament.

Lucian Bode a precizat că documentaţia cap-coadă pentru Autostrada Unirii va fi gata în 2021 şi că în acest moment nu sunt cunoscute costurile acestui obiectiv de infrastructură.

"Vom avea aşadar, anul viitor, o documentaţie cap-coadă, studiul de fezabilitate revizuit de la Târgu Mureş până la Iaşi şi în acel moment putem discuta despre variante de finanţare. Este falsă ideea că nu avem finanţare că nu avem fonduri europene, dar noi în acest moment nu ştim cât costă acest obiectiv. Când vom şti exact cât costă acest obiectiv atunci putem discuta cu partenerii noştrii din Comisia Europeană, putem să discutăm cu instituţiile financiare internaţionale să ne finanţeze acest obiectiv", a completat Bode.

Guvernul discută, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă prin care preşedinţii de consilii judeţene să fie numiţi de instituţie, nu prin votul cetăţenilor, aşa cum prevede legea în vigoare, au declarat surse guvernamentale, pentru MEDIAFAX.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
a8,
finantare,
lucian bode,
coada,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.