Bode: Credeţi că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spaţiul UE?

Autor: Mediafax Postat la 08 decembrie 2022 51 afişări

Bode: Credeţi că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spaţiul UE?

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune, după votul din Consiliul JAI, că României i s-au făcut multe nedreptăţi în istorie, la realizarea cărora a pus umărul şi Rusia: „Credeţi că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spaţiul Uniunii Europene?”.

„Credeţi că Rusiei nu-i convine de minune că România nu e integrată pe deplin în spaţiul Uniunii Europene? (...) În îndelungata sa istorie, României i s-au făcut multe nedreptăţi. De cele mai multe ori, la realizarea acestora a pus umărul Rusia. Simţim că Rusia e pe cale să se mai bucure o dată de încă o nedreptate care i se face României”, spune ministrul de Interne, Lucian Bode.

El afirmă că decizia Consiliului JAI este una „profund injustă”, care „desconsideră cu bună ştiinţă faptul că prevederile au fost îndeplinite şi concluziile misiunilor de evaluare”.

„Este o decizie care afectează credibilitatea noastră, a tuturor. E total inacceptabil să schimbi reguli în timpul procesului sau la finalul procesului. Problemele interne ale Austriei nu pot fi imputate României. (...) Din păcate, aspiraţiile şi interesele a milioane de români, dar şi normele juridice europene au fost puse pe locul doi. Votul împotriva propunerii preşedinţiei cehe nu este un vot împotriva noastră, ci este un vot împotriva UE şi împotriva unităţii noastre. (...) Aderarea României la Schengen rămâne un proiect de ţară”, conchide Bode.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţase Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
schengen,
refuz,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.