Boc acuză guvernarea Tăriceanu că a băgat economia în groapă prin cheltuielile făcute, dar nici guvernul său nu a redus cheltuielile, ci dimpotrivă

Postat la 14 decembrie 2011 17 afişări

Premierul Emil Boc reia acuzaţii mai vechi, anume că fosta guvernare PNL, în principal fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu şi fostul ministrul de finanţe Varujan Vosganian ar fi "groparii crizei economice" prin cheltuielile pe care le-au angajat în 2008.

Datele bugetului general consolidat arată însă că în 2009, anul în care criza se instalase pe deplin în România şi care coincide cu primul an de mandat al premierului Emil Boc, ajustarea necesară nu s-a petrecut şi, în ciuda faptului că veniturile au luat-o la vale dramatic, cheltuielile bugetului general consolidat au continuat să crească. Deşi activitatea economică scă­dea de la lună la lună, iar sectorul privat tăia din plin pentru a se adapta la veniturile pe care le încasa, bugetul statului continua să-şi majoreze cheltuielile.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
guvernare,
tariceanu,
cheltuieli
/actualitate/boc-acuza-guvernarea-tariceanu-ca-a-bagat-economia-in-groapa-prin-cheltuielile-facute-dar-nici-guvernul-sau-nu-a-redus-cheltuielile-ci-dimpotriva-9059629
9059629
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.