Board-ul FMI a aprobat a şasea revizuire a acordului cu România, disponibilizând 514 milioane euro

Postat la 29 septembrie 2012 48 afişări

Board-ul FMI a aprobat vineri cea de-a şasea revizuire a acordului preventiv cu România, disponibilizând a şaptea tranşă, în valoare de 430 milioane DST - drepturi speciale de tragere (513 milioane euro), din suma totală de 3,5 miliarde euro.

Astfel, suma totală pusă la dispoziţia României până în prezent de la începutul acordului cu FMI este de 3,1 miliarde euro. "România continuă să facă progrese bune în cadrul acordului preventiv. Toate criteriile de performanţă şi ţintele indicative au fost atinse, cu excepţia arieratelor autorităţilor centrale şi locale. Totuşi, perspectivele economice rămân dificile, din cauza situaţiei externe şi a celei interne, care au condus la presiuni pe cursul de schimb şi au subminat încrederea. Creşterea este aşteptată să încetinească, în timp ce inflaţia se apropie de limita superioară a intervalului ţintit de Banca Naţională a României. O implementare riguroasă a programului este esenţială pentru a păstra stabilitatea macroeconomică greu câştigată şi pentru a susţine investiţiile şi potenţialul de creştere", a declarat primul adjunct al directorului general al FMI, David Lipton, într-un comunicat transmis de instituţia internaţională.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fmi,
scrisoare de intentie,
aprobare
/actualitate/board-ul-fmi-a-aprobat-a-sasea-revizuire-a-acordului-cu-romania-disponibilizand-514-milioane-euro-10137067
10137067
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.