Boala care continuă să afecteze copiii şi adolescenţii, chiar dacă sunt vaccinaţi. Se poate răspândi tuşind sau vorbind

Postat la 06 decembrie 2021 82 afişări

Boala care continuă să afecteze copiii şi adolescenţii, chiar dacă sunt vaccinaţi. Se poate răspândi tuşind sau vorbind

94% dintre persoanele infectate cu oreion din SUA erau deja vaccinate împotriva bolii

Aproape 91% din populaţia Statelor Unite a făcut cel puţin o doză din cele două de vaccin împotriva pojarului, oreionului şi rubeolei sau de vaccin ROR

O a treia doză a vaccinului ar putea fi introdusă ca să combată epidemiile de oreion

Cazurile de oreion continuă să circule în Statele Unite, în special printre persoanele care erau deja vaccinate împotriva bolii. Aproximativ 94% dintre copiii şi adolescenţii care au contractat acest virus extrem de contagios fuseseră vaccinaţi. Cazurile de oreion au scăzut anul trecut, comparativ cu cei şase ani anteriori, dar boala a continuat să circule în SUA, relatează NBC News.

„Înainte, epidemiile de oreion la persoanele vaccinate nu erau comune, inclusiv la copiii vaccinaţi. Dar simptomele bolii sunt de obicei mai uşoare, iar complicaţiile sunt mai rare la persoanele vaccinate”, a spus Mariel Marlow, epidemiolog la CDC.

Experţii nu sunt siguri de ce oamenii vaccinaţi fac oreion, dar mai mulţi factori par să influenţeze imunitatea vaccinaţilor, inclusiv lipsa expunerii anterioare la virus, imunitatea scăzută şi circulaţia genotipurilor pe care vaccinul nu le conţine.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adolescenti,
boala,
continuare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.