BNR: În luna mai, totalul creditelor în lei a ajuns la 149,9 mld. lei, restanţele - la 5,1 mld. lei

Postat la 26 iunie 2018 35 afişări

Totalul creditelor în lei a ajuns, în mai, la 149,9 miliarde de lei, iar cel al împrumuturilor în valută la echivalentul a 83,2 miliarde de lei. Restanţele însumează 5,1 miliarde de lei, Bucureşti-Ilfov şi judeţele Cluj şi Timiş având cele mai mari debite, arată datele publicate marţi de BNR.

BNR: În luna mai, totalul creditelor în lei a ajuns la 149,9 mld. lei, restanţele - la 5,1 mld. lei

Defalcat, în luna mai, cu împrumuturi ce au totalizat 54,3 miliarde de lei, Bucureşti-Ilfov se află detaşat în fruntea clasamentului. Capitala este urmată de judeţul Cluj, cu împrumuturi totale de 8,2 miliarde de lei, Timiş (6,8 miliarde de lei), Constanţa (6,1 miliarde de lei), Iaşi (5,1 miliarde de lei) şi de Judeţul Prahova (4 miliarde de lei).

Tot regiunea Bucureşti-Ilfov se află şi în topul celor mai mari restanţe în lei, cu un total de aproximativ 1,8 miliarde de lei, fiind urmată de judeţele Timiş, cu restanţe de 231,8 milioane, Braşov cu 321 de milioane de lei în restanţe şi Prahova cu 191,6 de milioane de lei.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.