Bitdefender a lansat o soluţie de protecţie pentru discuţiile din online. Cum poate fi protejat chatul în timp real

Postat la 02 noiembrie 2022 56 afişări

Bitdefender a lansat o soluţie de protecţie pentru discuţiile din online. Cum poate fi protejat chatul în timp real

Bitdefender, lider global în domeniul securităţii cibernetice, a lansat în premieră pentru industrie o tehnologie de protecţie în timp real a chat-ului din aplicaţiile de mesagerie de pe dispozitive mobile, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Bitdefender Chat Protection alertează imediat utilizatorii dacă sunt primite sau trimise linkuri periculoase prin intermediul celor mai populare aplicaţii de chat din lume, inclusiv WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram şi Discord. O inovaţie în industrie, noile funcţionalităţi ajută la protejarea utilizatorilor împotriva activităţilor specifice criminalilor cibernetici care ţintesc dispozitive mobile.

Chat Protection este inclus în Bitdefender Mobile Security pentru Android prin intermediul tehnologiei Bitdefender Scam Alert, folosită de utilizatori pentru monitorizarea, detectarea şi stoparea atacurilor bazate pe linkuri trimise prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie, notificărilor şi mesajelor text SMS. Chat Protection monitorizează în permanenţă sesiunile de chat, alertând utilizatorii cu privire la linkuri suspecte care ar putea fi folosite în furtul datelor financiare, datelor de acces la conturi online şi altor informaţii sensibile.

Atunci când sunt detectate linkuri periculoase în timpul sesiunilor de chat, utilizatorul primeşte un avertisment împreună cu informaţii despre riscurile asociate şi o recomandare de acţiune imediată. În cazul în care avertismentele sunt ignorate, tehnologiile integrate de protecţie web împiedică utilizatorul să navigheze către pagina web infectată.

Peste două miliarde de persoane folosesc WhatsApp şi peste un miliard folosesc Facebook Messenger la nivel global. În acest context, ameninţările informatice şi escrocheriile livrate prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant şi al mesajelor text SMS rămân unul dintre principalele riscuri la adresa utilizatorilor de telefoane mobile în 2022. Potrivit datelor interne ale Bitdefender, spamul şi domeniile de internet periculoase reprezintă împreună 85% dintre URL-urile infectate detectate.

„Ameninţările mobile devin tot mai frecvente, iar infractorii cibernetici au evoluat dincolo de atacurile de phishing pe bază de e-mail, incluzând în tacticile lor mesaje text SMS şi aplicaţii populare de mesagerie instant. Cu noile capabilităţi din Bitdefender Mobile Security for Android, utilizatorii pot vorbi în siguranţă ştiind că beneficiază de o protecţie puternică, în timp real, împotriva ameninţărilor informatice, a linkurilor periculoase şi a escrocheriilor pe dispozitivele lor Android”, spune Ciprian Istrate, vicepreşedinte pentru operaţiuni soluţii consumer la Bitdefender.

Bitdefender Mobile Security pentru Android cu protecţie în timp real pentru chat în WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram şi Discord este disponibil acum pentru clienţii existenţi şi noi. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.