Bitcoin ajunge la maximul a trei ani, la peste 15.000 de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 noiembrie 2020 45 afişări

Bitcoin ajunge la maximul a trei ani, la peste 15.000 de dolari

Bitcoin a crescut cu mai mult de 7% joi şi este tranzacţionat la peste 15.000 de dolari, cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, pe măsură ce interesul pentru criptomonede creşte şi pentru dolarul SUA scade, relatează CNN.

Valoarea unui bitcoin s-a dublat în 2020. Câştigurile au fost dramatice în ultimele săptămâni, bitcoin crescând cu 40% de la începutul lunii octombrie.

Dacă moneda electronică va continua să crească, s-ar putea să nu treacă mult până când va atinge maximul istoric de puţin sub 20.000 de dolari din decembrie 2017.

În plus faţă de slăbirea dolarului, Bitcoin a beneficiat de susţinerea mai multor companii, cum ar fi PayPal şi Square, care acceptă criptomonedele ca opţiuni viabile de plăţi şi investiţii

„Nimic nu-l împiedică să ajungă la vârful din 2017”, a declarat Bill Noble, analist tehnic şef la firma de cercetare Token Metrics, într-un e-mail către CNN Business. „Toată lumea se teme să rateze, iar asta conduce preţul.”

Incertitudinea cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale poate alimenta, de asemenea, recenta creştere bitcoin, a adăugat Noble. Este posibil ca investitorii să fugă de dolar şi să cumpere bitcoin.

Indicele dolarului american, care urmăreşte evvoluţia dolarului faţă de euro, yen şi alte câteva valute majore, a scăzut cu aproximativ 1,5% în această săptămână.

Bitcoin, împreună cu aurul, pot deveni atractive pentru investitorii care doresc să profite de slăbiciunea continuă a dolarului. Preţurile aurului, care au atins un record de peste 2.000 de dolari pe uncie la începutul acestui an, au crescut cu aproximativ 30% în 2020.

Creşterea bitcoinului în acest an este cu atât mai remarcabilă în condiţiile în care acesta scăzuse sub 5.000 de dolari la mijlocul lunii martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
evoluţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.