Bistriţa-Năsăud, în topul DEFRIŞĂRILOR ILEGALE. Satul HOŢILOR: Un bărbat, prins de 57 de ori la furat

Postat la 05 noiembrie 2018 115 afişări

Bistriţa-Năsăud se află în top la defrişările ilegale, iar tăierile nepermise de lemn s-au dublat într-un singur an. Asta nu e tot, judeţul este şi în topul trimiterilor în judecată a hoţilor. Într-un sat, nu există casă unde cel puţin o persoană să nu fi făcut puşcărie pentru furt de lemn.

Bistriţa-Năsăud, în topul DEFRIŞĂRILOR ILEGALE. Satul HOŢILOR: Un bărbat, prins de 57 de ori la furat

Ultimul raport al Greenpeace România arată că anul trecut, au existat în România 12.487 de cazuri de tăieri ilegale de arbori, în medie 34 de cazuri pe zi, cu 32% mai multe decât în anul anterior. Pe primul loc în top, cu cele mai multe tăieri ilegale se află judeţul Mureş, cu peste 1.500 de cazuri, iar judeţul Bistriţa-Năsăud ocupă locul 5, cu 619 cazuri de tăieri ilegale.

Conform datelor Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, pe linie silvică s-a înregistrat o creştere cu aproape 80% a faptelor sesizate, iar ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au confiscat 2.105 mc material lemnos şi 36 de maşini folosite de hoţii de lemne. Poliţiştii au dat şi 384 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 862.000 lei.

La rândul lor, inspectorii Gărzii Forestiere Bistriţa-Năsăud au făcut sute de controale şi au descoperit că a fost tăiată ilegal o canitate de aproape 9.800 mc de lemn, pagubele depăşind 2,2 milioane de lei.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ilegal,
top,
bistrita,
nasaud,
hoti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.